Ελιές Αμφίσσης σε άλμη (ολόκληρες ή εκπυρηνωμένες ή/και χαραγμένες)
Πράσινες ελιές Χαλκιδικής σε άλμη (ολόκληρες ή εκπυρηνωμένες ή/και χαραγμένες)
Ελιές ζαρωμένες
Ελιές Καλαμών
Επιτραπέζιες ελιές εξαιρετικής ποιότητας,πράσινες ή μαύρες, που συλλέγονται όταν έχουν ήδη ωριμάσει πάνω στο ελαιόδεντρο, με τον παραδοσιακό χειρωνακτικό ραβδισμό.
Η θρεπτική αξία της συγκεκριμένης ποικιλίας ελιάς και η αντοχή της (ο μοναδικός καρπός ελιάς που μπορεί να αντέξει στην ίδια κατάσταση επί σειρά ετών), την έκαναν γνωστή από τα πανάρχαια χρόνια ως ελιά Αμφίσσας από το όνομα της περιοχής και κέντρο παραγωγής της.
Ενδεικτικά προϊόντα του Ελαιουργικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Άμφισσας
Μέγεθος ΕΧ. JUMBO (161-180)[/ult_ihover_item][ult_ihover_item thumb_img=”14840″ hover_effect=”effect1″ effect_direction=”right_to_left” effect_scale=”scale_up” effect_top_bottom=”top_to_bottom” effect_left_right=”left_to_right” title_font_color=”#ffffff” desc_font_color=”#bbbbbb” info_color_bg=”rgba(0,0,0,0.75)” thumbnail_border_styling=”solid” block_border_color=”rgba(255,255,255,0.2)” block_border_size=”20″ spacer_border=”solid” spacer_border_color=”rgba(255,255,255,0.75)” spacer_width=”100″ spacer_border_width=”1″ title_responsive_font_size=”desktop:22px;” title_responsive_line_height=”desktop:28px;” desc_responsive_font_size=”desktop:12px;” desc_responsive_line_height=”desktop:18px;”]Πράσινες ελιές εκπυρινωμένες σε άλμη
Μέγεθος EX. JUMBO (161-180)[/ult_ihover_item][ult_ihover_item thumb_img=”14841″ hover_effect=”effect1″ effect_direction=”right_to_left” effect_scale=”scale_up” effect_top_bottom=”top_to_bottom” effect_left_right=”left_to_right” title_font_color=”#ffffff” desc_font_color=”#bbbbbb” info_color_bg=”rgba(0,0,0,0.75)” thumbnail_border_styling=”solid” block_border_color=”rgba(255,255,255,0.2)” block_border_size=”20″ spacer_border=”solid” spacer_border_color=”rgba(255,255,255,0.75)” spacer_width=”100″ spacer_border_width=”1″ title_responsive_font_size=”desktop:22px;” title_responsive_line_height=”desktop:28px;” desc_responsive_font_size=”desktop:12px;” desc_responsive_line_height=”desktop:18px;”]Πράσινες ελιές γεμιστές με πάστα πιπεριάς σε άλμη
Μέγεθος EX.JUMBO(161-180)[/ult_ihover_item][ult_ihover_item thumb_img=”14842″ hover_effect=”effect1″ effect_direction=”right_to_left” effect_scale=”scale_up” effect_top_bottom=”top_to_bottom” effect_left_right=”left_to_right” title_font_color=”#ffffff” desc_font_color=”#bbbbbb” info_color_bg=”rgba(0,0,0,0.75)” thumbnail_border_styling=”solid” block_border_color=”rgba(255,255,255,0.2)” block_border_size=”20″ spacer_border=”solid” spacer_border_color=”rgba(255,255,255,0.75)” spacer_width=”100″ spacer_border_width=”1″ title_responsive_font_size=”desktop:22px;” title_responsive_line_height=”desktop:28px;” desc_responsive_font_size=”desktop:12px;” desc_responsive_line_height=”desktop:18px;”]Πράσινες ελιές ολόκληρες σε άλμη
Μέγεθος GIANT (141-160)[/ult_ihover_item][/ult_ihover]
Η περίφημη κονσερβολιά Αμφίσσης
Αποτελεί ίσως την πιο διαδεδομένη ποικιλία βρώσιμης ελιάς στην Ελλάδα. Σε αυτό συμβάλλει ο συνδυασμός των εδαφοκλιματικών συνθηκών της περιοχής, της καλλιεργούμενης ποικιλίας (επιστημονική ονομασία olea europaea media rotunda) και των καλλιεργητικών φροντίδων των παραγωγών (π.χ. λίπανση, άρδευση, καταπολέμηση ασθενειών).
Από το 1996 έχει καταχωρηθεί ως προϊόν με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (Π.Ο.Π.) σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΚ) με αριθμό 1263/96 που δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων με αριθμό L163 της 02/07/1996 6.19. Επιπλέον, έχει πιστοποιηθεί για την παραγωγή προϊόντων Π.Ο.Π. από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης ΟΠΕΓΕΠ με την σήμανση AGROCERT.
Πρόκειται για αρκετά παραγωγική ποικιλία, μεσόκαρπη έως αδρόκαρπη, με μέση απόδοση 20 κιλά, που δύναται όμως να αποδώσει έως και 100 κιλά ελαιόκαρπο ανά δένδρο. Έχει τραγανή σάρκα, χρώμα που κυμαίνεται από βυσσινί έως μαύρο και ξεχωριστή γεύση. Καταναλώνεται ως επιτραπέζια, διατίθεται σε πολλούς διαφορετικούς τύπους.
Το 90% της παραγόμενης ποσότητας του εργοστασίου επεξεργασίας και συσκευασίας της Ε.Α.Σ. Άμφισσας αντιπροσωπεύεται από την συγκεκριμένη ποικιλία.
Εξαγωγές
Μεγάλο μέρος της παραγωγής κατευθύνεται στις αγορές του εξωτερικού και ειδικότερα στην Ιταλία, τη Σερβία, την Ολλανδία και την Αγγλία, ενώ συνεχίζεται η προσπάθεια διείσδυσης και σε νέες αγορές.