Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του Ελαιουργικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Άμφισσας

Screen Shot 2015-03-24 at 11.28.46 π.μ.

Στον ΕΑΣ Άμφισσας θεωρούμε τους εαυτούς μας πολύ τυχερούς!

Ασχολούμαστε με ένα ιδιαίτερο εθνικό προϊόν, την περίφημη και αναγνωρισμένη ως ΠΟΠ Κονσερβολιά Άμφισσας. Μια μοναδική ποικιλία επιτραπέζιας ελιάς με υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά, αλλά και εξαιρετικά απαιτητικές συνθήκες συγκομιδής και φροντίδας. Γι’ αυτό και η ομάδα των παραγωγών μας διακρίνεται για την αγάπη, το μεράκι και τη φροντίδα με την οποία καλλιεργούν την ελιά, αλλά και τη σωστή αξιοποίηση των καρπών της.

Καλλιεργούμε στον Ελαιώνα της Άμφισσας , μια από τις πιο ιστορικές περιοχές της χώρας που αποτελεί μέρος του περίφημου Δελφικού Τοπίου, πολιτιστικού μνημείου  της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Πρόκειται για  τον μεγαλύτερο συνεχόμενο ελαιώνα της χώρας με περισσότερα από 1.200.000 ελαιόδεντρα, κάποια από τα οποία ξεπερνούν τα πέντε μέτρα σε ύψος, ενώ η ηλικία τους χάνεται στα βάθη των αιώνων.

Η ιδιαιτερότητα του προϊόντος αλλά και της περιοχής αυξάνει την ευθύνη μας και την ανάγκη διαρκούς βελτίωσης των ποιοτικών χαρακτηριστικών της, με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας και της φήμης της Κονσερβολιάς ΠΟΠ, στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Ηλίας Ξηρός
Πρόεδρος ΕΑΣ Άμφισσας